Ιταλία: Σε τεντωμένο σκοινί η κυβέρνηση Λέτα εξαιτίας του Μπερλουσκόνι

Την υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα, η οποία φαίνεται αν εξαρτάται από το πολιτικό μέλλον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Το κόμμα της κεντροδεξιάς του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Λαός της Ελευθερίας, ζητεί την πλήρη κατάργηση του φόρου στην κύρια κατοικία στην πραγματικότητα όμως,  το θέμα που προκαλεί τις σοβαρότερες πολιτικές εντάσεις, είναι το μέλλον του ιδίου του Μπερλουσκόνι.

 Οι ιθύνοντες του Λαού της Ελευθερίας (PdL) υπογραμμίζουν ότι "η ιταλική συντηρητική παράταξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς την πολιτική εκπροσώπηση που της αξίζει, με την αποπομπή του ηγέτη της από το κοινοβούλιο" - απόφαση που θα παρθεί από την  αρμόδια επιτροπής της γερουσίας, την 9η Σεπτεμβρίου.

Το PdL απαιτέι να  να βρεθεί "πολιτική διέξοδος" ( που να επιτρέψει στον μεγιστάνα του Τύπου και πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να συνεχίσει να ηγείται του κόμματος και να μην εγκαταλείψει την γερουσία.

Η πλειοψηφία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), πάντως, συνεχίζει να υποστηρίζει ότι "είναι όλοι ίσοι έναντι του νόμου" και ότι «στην περίπτωση της καταδίκης του Μπερλουσκόνι, δεν μπορεί να γίνει κανενός είδους διάκριση".

Το πολιτικό πρόβλημα αναμένεται να είναι στο επίκεντρο της νέας συνάντησης, πριν από το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, που αναμένεται να έχουν ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και γραμματέα του PdL, Αντζελίνο Αλφάνο.