Έληξε η ομηρεία σε δημαρχείο της Βαυαρίας

Η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας τερματίστηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα με την απελευθέρωση των δύο ομήρων, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία. Οι όμηροι απελευθερώθηκαν σώοι και ο δράστης, ένας 24χρονος άνδρας, συνελήφθη τραυματισμένος.

Από το πρωί, ασθενής ψυχιατρικής κλινικής ταμπουρώθηκε στο δημαρχείο της πόλης κρατώντας τρεις ομήρους. λίγες ώρες πριν την προεκλογική ομιλία της  Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Donau Kurier, ο ένοπλος απελευθέρωσε το μεσημέρι τον αντιδήμαρχο Ζεπ Μίσλμπεκ, αλλά συνέχισε να κρατά άλλους δύο ομήρους, που πιστεύεται ότι είναι μια υπάλληλος στην υποδοχή του αντιδημάρχου και άλλος ένας εργαζόμενος στον δήμο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή τηλεφωνικά με τον άνδρα, ο οποίος είπε ότι είναι οπλισμένος, αλλά δεν διατύπωσε κανένα αίτημα.

Ο  δράστης πιστεύεται ότι είναι ένας 23χρονος που απέδρασε από μια ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν μετά την καταδίκη του για την εμμονή του να παρακολουθεί στα κρυφά μια 25χρονη δημοτική υπάλληλο. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών σε ψυχιατρική κλινική.

Η ομηρεία άρχισε το πρωί, γύρω στις 10 ώρα Ελλάδας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης, Άλφρεντ Λέμαν,  δεν βρισκόταν στο κτίριο. Οι αρχές απομάκρυναν όσους βρίσκονταν στο δημαρχείο της πόλης από το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή. Εικόνες τις οποίες μετέδωσαν γερμανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί απεικόνιζαν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα να περιμένουν έξω από το κτίριο.

Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Χορστ Ζεεχόφερ, που πραγματοποιούν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου, επρόκειτο να μεταβούν στην Ίνγκολστατ εντός της ημέρας για μια συγκέντρωση.

 

Ωστόσο, η Μέρκελ αναγκάστηκε να ακυρώσει την προεκλογική της ομιλία στην πόλη, αν και δεν είναι σαφές εάν η υπόθεση της ομηρίας σχετίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με την εκδήλωση. Την ακύρωση της εκδήλωσης ανακοίνωσε και ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του σε μια τοπική εφημερίδα.

Η Ίνγκολστατ, στην διοικητική περιφέρεια Άνω Βαυαρία, είναι μια πόλη 125.000 κατοίκων, η οποία είναι γνωστή διότι εκεί εδρεύει η αυτοκινητοβιομηχανία Audi, αλλά και διότι είναι ο τόπος όπου είχε ιδρυθεί η μυστική παραθρησκευτική οργάνωση των Ιλουμινάτι, το 1776.