Ο Μέσι στο Βατικανό

Σε δίλημμα βρέθηκε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς υποδέχτηκε στο Βατικανό τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου που παίζουν στις εθνικές ομάδες της Ιταλίας και της Αργεντινής. 

Ο ποντίφικας παραδέχτηκε ότι του είναι δύσκολο να επιλέξει εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για να της συμπαρασταθεί – την ιταλική ή της Αργεντινής, οι οποίες αύριο, Τετάρτη,  θα παίξουν φιλικό ματς προς τιμήν του Πάπα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης.

"Σας παρακαλώ να θεωρείτε τον αθλητισμό δώρο του Θεού,  όμως παράλληλα και ευθύνη. Ο κόσμος δεν σας παρακολουθεί μόνο όταν βρίσκεστε στο γήπεδο. Πρόκειται για κοινωνική ευθύνη!" προέτρεψε ο Αργεντίνος (και φλογερός φίλαθλος)  Ποντίφικας τον Μέσι, τον Μπαλοτέλλι, τον Μπουφόν και τα άλλα παιδιά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των εθνικών ομάδων στο Βατικανό.

"Είναι μία εξαιρετική ημέρα για μένα η σημερινή. Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ σήμερα και συνάντησα τον Πάπα που είναι επίσης Αργεντινός», δήλωσε ο Αργεντίνος άσσος Μέσι,ο οποίος πρόσφερε μαζί με τον αρχηγό της Σκουάντρα Ατζούρα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, μία ελιά στον Ποντίφικα.

"Για πρώτη φορά υπάρχει ένας άνθρωπος που είναι πιο επιτυχημένος από τον Μέσι", είπε ο Μπουφόν χαμογελώντας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Βατικανό.