Ολλανδία: Πέθανε ο 44χρονος πρίγκιπας Φρίσο

Σε βαρύ πένθος έχει βυθίσει την βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, αλλά και όλους τους πολίτες, η είδηση του θανάτου του 44χρονου πρίγκιπα Γιόχαν Φρίσο, ο οποίος νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση εδώ και 18 μήνες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του ενώ έκανε σκι τον Φεβρουάριο του 2012.

"Ο πρίγκιπας Φρίσο πέθανε την Δευτέρα το πρωί από επιπλοκές,  που προκλήθηκαν ως συνεπεία της εγκεφαλικής βλάβης που είχε υποστεί από την στέρηση οξυγόνου μετά το ατύχημά του στο σκι", διευκρινίζει η κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Ο βασιλιάς Βίλεμ- Αλέξανδρος (ο οποίος ορκίστηκε στις 30 Απριλίου), επιστρέφει εσπευσμένα , μαζί με την  σύζυγό του Μάξιμα, στην Ολλανδία από την Ελλάδα, όπου έκαναν διακοπές, για να παρευρεθεί στην κηδεία του μικρότερου αδελφού του.

Ο 44χρονος πρίγκιπας καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα καθώς έκανε σκι στο Λεχ στην Αυστρία και έμεινε θαμμένος στο χιόνι για 15 λέπτα. Αρχικά νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο του Λονδίνου και τον περασμένο μήνα μεταφέρθηκε πίσω στην Χάγη.

Ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη γραμμή διαδοχής του θρόνου και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του Μαμπέλ (φωτ),  την οποία δεν ενέκρινε η ολλανδική κυβέρνηση, εξ αιτίας των φημών  για πρώην σχέση της Μαμπέλ με τον γνωστό ως “Νονό” του εμπορίου ναρκωτικών,  Κλαας Μπρουίνσμα.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...