Συναγερμός στην Ευρώπη για πιθανές επιθέσεις της Αλ Κάιντα

Υπό τον φόβο πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος της Αλ Κάιντα βρίσκονται ήδη, ΗΠΑ, Γερμανία και Βρετανία. 

Δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Πολιτειών για παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία και  κλείσιμο των πρεσβειών της στον Αραβικό κόσμο από την Κυριακή, 4 Αυγούστου και μέχρι νεωτέρας, σε αντίστοιχα προληπτικά μέτρα προχώρησαν και η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία .

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, υπάρχουν απειλές που κάνουν λόγο για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα σε δυτικούς στόχους, μετά την λήξη του Ραμαζανιού την Κυριακή.

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της  στην Υεμένη θα παραμείνει κλειστή αύριο, Κυριακή και μεθαύριο για λόγους ασφαλείας, ενώ το υπουργείο  Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί τους Γερμανούς πολίτες που διαμένουν  την χώρα πως "η κατάσταση είναι αβέβαιη στο άμεσο μέλλον" και κάνει λόγο για κίνδυνο "τρομοκρατικών επιθέσεων σε ορισμένα σημεία της χώρας, και στην πρωτεύουσα Σανάα". 

Ανάλογη ανακοίνωση έκανε και η  Μ. Βρετανία που κλείνει την πρεσβεία της στις 4 και 5 Αυγούστου, επίσης για "λόγους ασφαλείας" .

Την ίδια απόφαση πήρε και η Γαλλία. "Αποφασίσαμε να κλείσει η πρεσβεία την Κυριακή και τη Δευτέρα καθώς, στο πλαίσιο της εν εξελίξει αξιολόγησης των  κινδύνων, έχουμε πληροφορίες για αρκετά σοβαρές απειλές " ανέφερε εκπρόσωπος του γαλλικού  υπουργείου Εξωτερικών .

Εν τω μεταξύ, οι πρόσφατες αποδράσεις φυλακισμένων μελών της Αλ Κάιντα από τις φυλακές όπου κρατούνταν σε Ιράκ, Λιβύη και Πακιστάν, φαίνεται πως σχετίζονται με την απόφαση της Interpol να προχωρήσει στην έκδοση παγκόσμιας προειδοποίησης ζητώντας από τα κράτη μέλη του οργανισμού  να "αναλύσουν κάθε πληροφορία που μπορεί να σχετίζεται με τις αποδράσεις".