“Η μεγαλύτερη μαζορέτα της Ελλάδας: η Άνγκελα Μέρκελ”

“Η πρώτη υποδοχή που είχαν επιφυλάξει οι Ευρωπαίοι στο Σαμαρά το καλοκαίρι, ήταν εχθρική” γράφει η εφημερίδα Washington Post σε σημερινό της δημοσίευμα αναφορικά με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.

“Σήμερα, οι ισορροπίες έχουν ανατραπεί δραματικά στην Ευρώπη: ο Σαρκοζί δεν είναι πια στην εξουσία, ο Μπερλουσκόνι το ίδιο και ο Σαμαράς, υπεραμύνεται της λιτότητας. Και η Μέρκελ, η πλέον άτεγκτη ηγέτης της Ευρώπης –που κάποτε φαινόταν να αποστρέφεται το Σαμαρά- το παίζει τώρα μαζορέτα στην μαστιζόμενη από την κρίση Ελλάδα” αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

“Στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα από τότε που ξέσπασε η κρίση, η Γερμανίδα καγκελάριος, δήλωσε συμπάθεια προς τους Έλληνες, ενθαρρύνοντας τους να συνεχίσουν στο δρόμο της λιτότητας” συνεχίζει το άρθρο.

Όπως εκτιμά η Washington Post, “μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, θα προκαλούσε οικονομικό χάος και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ανατρέποντας ακόμη και την προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ”. Αναφέρει, ωστόσο, ότι οι αγορές περίμεναν περισσότερα από την επίσκεψη της Μέρκελ στη χώρα μας.