Μπερλουσκόνι: Είμαι θύμα δικαστικού διωγμού

"Πραγματικό δικαστικό διωγμό" χαρακτήρισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι την απόφαση του ιταλικού Αρείου Πάγου να επικυρώσει την καταδίκη που είχε επιβάλει σε βάρος του το εφετείο του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι, ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) η υποστήριξη του οποίου θεωρείται κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης συνασπισμού, καλείται να εκτίσει ένα χρόνο φυλάκιση, πιθανόν σε κατ' οίκον περιορισμό, ή να προσφέρει αντίστοιχη κοινωφελή εργασία.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που δόθηκε στην δημοσιότητα. "Δεν είχα ποτέ μου τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό, ούτε εγώ ούτε τα μέλη της οικογένειάς μου. Δεν ευθύνομαι για φορολογική απάτη"" τόνισε ο Μπερλουσκόνι.

Ο ηγέτης του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) υπογράμμισε ότι "μια μερίδα της δικαιοσύνης έχει μετατραπεί σε άβουλο όργανο", ενώ πρόσθεσε ότι "πριν από είκοσι χρόνια εισήλθα στον στίβο της πολιτικής για να παρεμποδίσω την άνοδο των κομμουνιστών στην εξουσία" και, από τότε "ξεκίνησε ο αδιάκοπος πόλεμος των δικαστικών [εναντίον του] με συνολικά, πενήντα δίκες" σε βάρος του.

Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στον "πραγματικό δικαστικό διωγμό" που υφίσταται, ενώ δήλωσε "περήφανος για τις επιχειρήσεις που δημιούργησε" οι οποίες "δεν απέλυσαν ποτέ ούτε έναν εργαζόμενο".

"Σε αντάλλαγμα σήμερα με κατηγορούν και με καταδικάζουν, με μια εντελώς αβάσιμη απόφαση που μου στερεί την προσωπική ελευθερία και τα πολιτικά μου δικαιώματα", υπογράμμισε στο μήνυμά του ο μεγιστάνας του Τύπου.

Ο ίδιος τέλος δεσμεύθηκε να επανιδρύσει άμεσα το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, όπως ονομαζόταν η πρώτη του πολιτική δύναμη το 1994, μαζί με τους πιο άξιους νέους και επιχειρηματίες της Ιταλίας, ώστε "να αναμορφωθεί η χώρα , αρχίζοντας από την σημαντικότερη μεταρρύθμιση: αυτή της Δικαιοσύνης".