Ραχόι: Τίποτα δε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω

"Τίποτε σε σχέση με το θέμα αυτό δεν με εμπόδισε ούτε θα με εμποδίσει να κυβερνήσω. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει, περιορίζει ή επηρεάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι. Ο Ισπανός πρωθυπουργός μίλησε στο κοινοβούλιο για το σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο αφορά τα "μαύρα ταμεία" που φέρεται να διαχειριζόταν ο πρώην ταμίας του Λαϊκού Κόμματος (PP), Λουίς Μπάρθενας.

Υποστήριξε ότι θα δώσει εξηγήσεις στους βουλευτές για να "αντικρούσει τα ψεύδη και τους χειρισμούς" σε βάρος του, τους οποίους "ενθάρρυναν ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες".

Ο Ραχόι δήλωσε ότι εξαπατήθηκε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος Λουίς Μπάρθενας, ο οποίος έχει προφυλακιστεί εν μέσω της έρευνας για την υπόθεση, κατά την παρέμβασή του στο κοινοβούλιο.

"Εξαπατήθηκα δείχνοντας εμπιστοσύνη σε κάποιον που δεν την άξιζε", είπε ενώπιον των βουλευτών, επικαλούμενος το όνομα αυτού που φέρεται να διοχέτευε χρήματα από τα "μαύρα ταμεία" σε ηγετικά στελέχη του κόμματος και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Ραχόι απέκλεισε την περίπτωση να παραιτηθεί δηλώνοντας ότι η "υπόθεση Μπάρθενας" δεν τον εμπόδισε, ούτε θα τον εμποδίσει να κυβερνήσει.