Πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία

Δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα στη Γαλλία με έξι νεκρούς, νέα σιδηροδρομική τραγωδία συνέβη απόψε στην Ισπανία.

 

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίσθηκαν  από τον εκτροχιασμό ενός σιδηροδρομικού συρμού με 13 βαγόνια την Τετάρτη το βράδυ κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, ανακοίνωσαν πηγές της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων RENFE.

Οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για δέκα θανάτους αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση των θυμάτων. Ο αριθμός ωστόσο των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς το δυστύχημα συνέβη την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ιακώβου, πολιούχου αγίου του Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. 

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι υπάρχουν είκοσι νεκροί και  περισσότεροι από 50 τραυματίες ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι μέσα στα συντρίμια του τρένου.

Εικόνες που δημοσιεύτηκαν από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν ότι τέσσερα από τα βαγόνια του τρένου έχουν ανατραπεί και το ένα από αυτό έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο υψηλής ταχύτητας από τη Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από σωστικά συνεργεία που παλεύουν μέσα στα συντρίμμια του τρένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες.