Ανώμαλη προσγείωση για Superjet 100

Ανώμαλη προσγείωση έκανε ένα αεροσκάφος Superjet, που κατασκευάζει η ρωσική αεροπορική βιομηχανία Σουχόι, κατά την διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης στο αεροδρόμιο Κέφλαβικ στο Ρέικιαβικ, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Το πρόγραμμα για την κατασκευή και την εμπορική διάθεση των Superjet αμφισβητήθηκε έντονα από πέρυσι, όταν ένα από τα αεροσκάφη αυτά συνετρίβη στην Ινδονησία κατά την διάρκεια μιας πτήσης επίδειξης για τα μέσα ενημέρωσης στην οποία σκοτώθηκαν 45 άνθρωποι.

Στο τελικό στάδιο μιας δοκιμαστικής πτήσης για να ελεγχθεί το αυτόματο σύστημα προσγείωσης του Superjet 100 σήμερα το αεροπλάνο "προσεδαφίστηκε χωρίς να έχει κατέβει το σύστημα προσγείωσης", ανέφερε η Σουχόι σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ένας ειδικός που εργάζεται σε κέντρο πιστοποίησης τραυματίστηκε στο πόδι κατά την διάρκεια της εκκένωσης του επιβατικού αεροσκάφους, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις επιβαίνοντες είναι σώοι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η Σουχόι εξετάζει σχέδια για την αναδιάρθρωση του χρέους της προκειμένου να υποστηρίξει το πρόγραμμα του Superjet, που ελπίζει ότι θα ισοσκελιστεί το 2015.

Η Σουχόι ανήκει στην ρωσική κρατική επιχείρηση United Aircraft Corp.

Η Sukhoi Civil Aircraft, η διεύθυνση της Σουχόι που κατασκευάζει πολιτικά αεροσκάφη, ανήκει κατά 75% παρά μία μετοχή στη Σουχόι, η οποία κατασκευάζει επίσης στρατιωτικά αεροσκάφη, και κατά το 25% συν μία μετοχή στην Alenia, θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.