Ολονύχτιες βίες συγκρούσεις στη Μαδρίτη

Χάος επικράτησε χθες τη νύχτα στη Μαδρίτη αλλά και στη Βαλένθια, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν δυναμικά για να καταστείλουν αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, αρχικά ξεκίνησαν ειρηνικά έξω από τα γραφεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος αλλά πήραν άσχημη τροπή κατά τη διάρκεια τις νύχτας.

Συνολικά τραυματίστηκαν 16 άτομα στη διάρκεια των συγκρούσεων ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις.

Η οργή του κόσμου στην Ισπανία για το σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία διογκώνεται. Τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος βρίσκονται υπό στενή πολιορκία με δυνάμεις επιβολής της τάξης να τα περιφρουρούν ενώ οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.

"Ένας πρωθυπουργός που ψεύδεται, δεν μπορεί να διατηρεί τη θέση του. Οφείλει να παραιτηθεί και πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, διότι πλέον το Λαϊκό Κόμμα δεν εκπροσωπεί αυτά για τα οποία ψηφίστηκε" δηλώνει ένας διαδηλωτής.

Σε πολιτικό επίπεδο οι Σοσιαλιστές ζητούν από τον Πρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης να λογοδοτήσει στο κοινοβούλιο για τα πεπραγμένα.

Το κατηγορούν γι’ αυταρχισμό κι ότι "έχει παραλύσει κάθε δημοκρατική έννοια", ενώ ο Μαριάνο Ραχόι προς το παρόν αποφεύγει κάθε δημόσια αντιπαράθεση.