Βρετανία: Εκατοντάδες νεκροί από την… καλοκαιρία

Για τις χώρες του Νότου, οι 32 βαθμοί Κελσίου είναι μια λογική και ανεκτή θερμοκρασία για το καλοκαίρι. Στη Βρετανία όμως, τουλάχιστον 760 άνθρωποι έχουν πεθάνει τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας του... κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τις πρώτες εννέα θερμές ημέρες μόνο στην Αγγλία έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 540 και 760 άνθρωποι ενώ, ο καιρός δεν αναμένεται να δροσίσει μέχρι τουλάχιστον το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Οι προβλέψεις αυτές έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στους ειδικούς οι οποίοι εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί η ζέστη ο αριθμός των θυμάτων θα διπλασιαστεί!

Τις τελευταίες ημέρες η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού για το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική Αγγλία στο 3, προειδοποιώντας ότι οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη και οι πολίτες με αναπνευστικά και καρδιαγγειακά νοσήματα αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Η ασυνήθιστη για τους Βρετανούς παρατεταμένη ηλιοφάνεια ηλιοφάνεια , τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας και h απουσία κλιματιζόμενων χώρων, αποδεικνύονται φονικοί παράγοντες για μια συνηθισμένη καλοκαιρινή θερμοκρασία.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία επέστησε την προσοχή στις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες τους για την ανακούφιση, αν παραστεί ανάγκη, ευπαθών κοινωνικών ομάδων όπως οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και κυρίως αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.