Ο Ομπάμα βρήκε την ετεροθαλή αδελφή του στο Βερολίνο

Εκείνος ζει στην Ουάσινγκτον κι εκείνη στην Κένυα. Και κάπου... στου δρόμου τα μισά, στη Γερμανία, βρέθηκαν. Ο Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στο Βερολίνο για επίσημες συναντήσεις και εκεί ξέκλεψε λίγο χρόνο να συναντηθεί με την ετεροθαλή αδελφή του, Αούμα.

Ο ένας έμαθε για πρώτη φορά την ύπαρξη του άλλου το 1982, μετά το θάνατο του πατέρα τους. Λίγο αργότερα συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Σικάγο. Από τότε μιλούν αρκετά συχνά στο τηλέφωνο ενώ τον περασμένο Ιανουάριο η Αούμα είχε ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον προκειμένου να παραστεί στην ορκωμοσία του Αμερικανού προέδρου.

Χθες, Τετάρτη, η δρ Αούμα Ομπάμα, κόρη του Μπαράκ Ομπάμα του πρεσβύτερου και της πρώτης γυναίκας του, ταξίδεψε από την Κένυα για να δει τον αδελφό της Μπαράκ Ομπάμα να μιλάει στο Βερολίνο. Μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ αλλά και τις δυο ανηψιές της, η Αούμα επισκέφτηκε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και το Μνημείο του Τείχους.

Η Αουμα Ομπάμα γεννήθηκε στην Κένυα το 1960, τη χρονιά που ο πατέρας της γνώρισε τη μητέρα του αμερικανού Προέδρου, την Αν Ντάναμ, στη Χαβάη. Σπούδασε στη Γερμανία, έζησε στο Λονδίνο και επέστρεψε στην πατρίδα της. Σήμερα η 53χρονη ετεροθαλής αδελφή του προέδρου βοηθάει άπορα παιδιά και νέους.