Εμφανίστηκε νόθο τέκνο του βασιλιά του Βελγίου

Μια 45χρονη γυναίκα έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην βασιλική οικογένεια του Βελγίου, ισχυριζόμενη ότι είναι κόρη του βασιλιά Αλβέρτου του Β', καλώντας τον μάλιστα ενώπιον στη δικαιοσύνης για να το αποδείξει..

Η αριστοκράτης και καλλιτέχνης Ντελφίνε Μποέλ ζήτησε την κλήτευση τόσο του βασιλιά όσο και των δύο παιδιών του, πρίγκηπα Φίλιππο  και πριγκίπισσα Αστρίδη,  προκειμένου να καταθέσουν στο δικαστήριο, για να αποδειχθεί η πατρότητα του 80χρονου Βέλγου βασιλιά. 

Η ύπαρξη της Μποέλ, ως η νόθα κόρη του βασιλιά, αποκαλύφθηκε το 1999, αλλά η ίδια επέμενε να προστατεύσει την ιδιωτική της ζωή και αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες. Ωστόσο, τότε κανείς από την βασιλική οικογένεια δεν εμφανίστηκε για να την αναγνωρίσει και τώρα η 45χρονη πιθανή γαλαζοαίματη αποφάσισε να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να δικαιωθεί. 

Αν και η ίδια επιμένει ότι δεν αποβλέπει στα χρήματα του Βασιλιά, ωστόσο η αναγνώριση της ως παιδί του Αλβέρτου, θα  "αναγνώριζε" και  το δικαίωμά της στο 19% της περιουσίας του.

Ο συνήγορος της βασιλικής οικογένειας, επιβεβαίωσε ότι ο Φίλιππος κλήθηκε στο δικαστήριο και θα έχει  νομική  κάλυψη αλλά απέφυγε να κάνει περισσότερες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με τον βελγικό δίκαιο πάντως, ο βασιλιάς δεν υποχρεούται να καταθέσει στο δικαστήριο.