Οι Βρετανοί δημοσιογράφοι για την ΕΡΤ

Η Εθνική ένωση Δημοσιογράφων της Βρετανίας (NUJ) και μέλος διεθνών δημοσιογραφικών οργανισμών, καταδικάζει με ανακοίνωσή της. την ελληνική κυβέρνηση για το κλείσιμο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στέλνει  μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης προς τους δημοσιογράφους που χάνουν την εργασία τους.

"Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί", τονίζεται στην ανακοίνωση, " είναι η ψυχή των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών, ανεξάρτητα από την εκάστοτε κυβέρνηση και τις ανάγκες που επιτάσσει η αγορά. Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα έπρεπε να υπόκειται σε δημοκρατικό διάλογο και οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- και όχι μέσα από μία άθλια συφωνία μεταξύ δύο κυβερνητικών υπουργών. Αυτό θα πρέπει να αντιστραφεί. " 

Η NUJ στέλνει τη στήριξη και την αλληλεγγύη της σε όλους τους δημοσιογράφους που έχασαν τη δουλειά τους με αυτό το επαίσχυντο τρόπο και "θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) για να  ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της. "

Επιπλέον, σε μήνυμα προς τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ χθες το βράδυ, ο Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, δήλωσε: "Είμαστε οργισμένοι με το γεγονός ότι  εσείς, οι οικογένειες και τα παιδιά σας, θα πρέπει να πληρώσετε για μια κρίση που δεν είναι δική σας ευθύνη αλλά προκλήθηκε από την απληστία και την ανικανότητα των τραπεζιτών και των πολιτικών.