Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Κεντρική Ευρώπη

Ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Κεντρική Ευρώπη αυξήθηκε περισσότερο σήμερα, μετά την ανακάλυψη της σορού ενός άτυχου άνδρα στη Δημοκρατία της Τσεχίας, ενώ χιλιάδες κάτοικοι έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ανατολική Γερμανία, μετά την κατάρρευση αντιπλημμυρικού φράγματος από τα φουσκωμένα νερά του ποταμού Έλβα.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην πόλη του Μαγδεμβούργου, εκεί όπου η στάθμη του Έλβα έφτασε τα 7,5 μέτρα με όριο επιφυλακής τα τρία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επρόκειτο να επισκεφθεί σήμερα την πληγείσα περιοχή, ενώ την Πέμπτη πρόκειται να εξετάσει με τους συναρμόδιους υπουργούς την χορήγηση βοήθειας στις περιοχές που επλήγησαν, καθώς οι εκτιμήσεις για τις ζημιές έχουν ξεπεράσει το διψήφιο νούμερο σε δισεκατομμύρια ευρώ

Στην Πολωνία, το μεγαλύτερο κομμάτι της Βαρσοβίας, έχει καλυφθεί από τόνους νερού. Ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας πλημμύρισε και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη, προκειμένου να σώσουν  δεκάδες οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητα τους.

Στην Ουγγαρία, η χώρα παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Περισσότεροι από 1300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ενώ, με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας Βίκτορ Ορμπάν, ενισχύονται περαιτέρω τα φράγματα γύρω από την Βουδαπέστη, αφού τα ορμητικά νερά του Δούναβη απειλούν την καρδιά της πρωτεύουσας.