Μία “θρασύτατη” ληστεία με… μπούρκες

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη  ληστών οι οποίοι, ντυμένοι με μπούρκες και οπλισμένοι με τσεκούρια, εισέβαλαν χθες τη νύχτα σε  πολυκατάστημα στο κεντρικό Λονδίνο έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία. 

Έξι άντρες εισέβαλλαν στο διάσημο Selfridges της Όξφορντ Στριτ, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές, για να κλέψουν ρολόγια πολυτελείας.  

Οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι σε γυναίκες και φορούσαν μπούρκες. Αφού έσπασαν τις προθήκες των ρολογιών και των κοσμημάτων με τα τσεκούρια, άρπαξαν ό,τι μπορούσαν και προσπάθησαν να διαφύγουν με μηχανάκια που οδηγούσαν συνεργοί τους.

"Ήταν μια θρασύτατη ληστεία που φαίνεται ότι την είχαν σχεδιάσει πολύ καλά. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς" δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Άντι Νόις της Σκότλαντ Γιαρντ. Σημείωσε ότι την ώρα της ληστείας, γύρω στις 20:30 της Πέμπτης, στο κατάστημα υπήρχαν ελάχιστοι πελάτες.

Οι δύο από τους έξι δράστες συνελήφθησαν αμέσως μετά τη ληστεία.  Οι  ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα παπάκι αλλά έπεσαν και ακινητοποιήθηκαν από τους περαστικούς οι οποίοι στη συνέχεια τους παρέδωσαν στην αστυνομία.

Ο ένας από τους συλληφθέντες παραμένει υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα ενώ ο δεύτερος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο καθώς έχει χτυπήσει στο πόδι από την πτώση με το μηχανάκι.

Η αστυνομία ευχαρίστησε τους περαστικούς που επενέβησαν και συνέλαβαν τους δύο υπόπτους και έκανε έκκληση να εμφανιστούν τυχόν μάρτυρες που με τις καταθέσεις τους θα βοηθήσουν στη σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών.

 Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αξία των ρολογιών που κλάπηκαν.