Επιμένουν στην αυστηρή λιτότητα οι Γερμανοί

Υπέρ της αυστηρής πολιτικής λιτότητας τάσσεται οι πλειοψηφία των Γερμανών , σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Σε ποσοστό 71% οι ερωτηθέντες απορρίπτουν το ενδεχόμενο χαλάρωσης των προγραμμάτων λιτότητας που εφαρμόζονται στις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, με μόλις 25% να τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής.  

Στην ίδια έρευνα, οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζονται ενισχυμένοι αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ καταγράφεται αύξηση της δημοτικότητας της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

Το κόμμα της καγκελαρίου κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη εβδομάδα και φθάνει στο 41%, αλλά οι κυβερνητικοί εταίροι της, Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), με 4%, παραμένουν μακριά από το όριο εισόδου στην Βουλή (5%).

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν σταθεροί στο 24%, ενώ οι Πράσινοι χάνουν μία ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 13%. Τα ποσοστά της διατηρεί η Αριστερά, στο 8%, όπως και το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" (AfD), στο 3%.