Για “χτύπημα” ισλαμιστών στο Βερολίνο προειδοποιούν οι Ρώσοι

Σε κλοιό Τσετσένων ισλαμιστών τρομοκρατών βρίσκεται η Ευρώπη σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB). 

Σε ανακοίνωση του, ο επικεφαλής του FSB, Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, προβλέπει εξάπλωση των επιθέσεων στη δυτική "γηραιά ήπειρο", με πρώτο στόχο πιθανόν το Βερολίνο.

Σύμφωνα μάλιστα με συνέντευξη του  στην Bild, στη Γερμανία ίσως υπάρχουν περίπου 200  “τρομοκράτες” από τον Νότιο Καύκασο που ζουν στη χώρα ως πολιτικοί πρόσφυγες. 

Μάλιστα, οι μυστικές υπηρεσίες  της Ρωσίας προειδοποίησαν τους ομολόγους τους στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο ότι υπάρχουν σχέδια για τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους – προειδοποιώντας μάλιστα το Λονδίνο για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στον “Γερμανικό” τελικό του προηγούμενου Σαββάτου του Champions League μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ,  στο  Wembley. 

Από την πλευρά της, η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας προκειμένου η χώρα και οι πολίτες να είναι ασφαλής.

Σύμφωνα με τον Μπορτνίκοφ, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει τη Βρετανία και τις ΗΠΑ για τρομοκρατικό κτύπημα, όπως και έγινε στη Βοστόνη και στο προάστιο Γούλιτς. Οι πληροφορίες που έχουν στα "χέρια τους" οι Ρώσοι,  αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Μάλιστα η FSB φέρεται να έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που ενδέχεται να είναι ο "εγκέφαλος" της επίθεσης, εναντίον του άτυχου Βρετανού στρατιώτη.

Όπως επισημαίνεται, οι ύποπτοι φέρεται να είχαν εντολή να μεταβούν στη Συρία για να ενταχθούν στις μάχες εναντίον των ανταρτών του Μπασάρ Αλ Ασαντ αλλά νωρίτερα θα έπρεπε να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δ. Ευρώπη.