Τρομοκρατική επίθεση στη Γερμανία λόγω τελικού φοβούνται οι Αρχές

Στόχος τρομοκρατικών οργανώσεων φοβούνται οι γερμανικές Αρχές ότι ενδεχομένως να γίνουν οι σημερινές εκδηλώσεις στη Γερμανία για τον τελικό του Champions League, ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Ντόρτμουντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος έχει ενδείξεις ότι ένοπλοι ισλαμιστές σχεδιάζουν να επιτεθούν σε δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνονται οι φίλαθλοι για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Γιέργκ Ζίρκε, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τα τρομοκρατικά σχέδια σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, και έτσι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου που θα συμμετάσχουν σε τέτοιες διοργανώσεις σε ολόκληρη την Γερμανία θα πρέπει να αναμένουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. “Η αστυνομία θέλει να αποφύγει πάση θυσία σκηνές όπως αυτές στο μαραθώνιο της Βοστώνης”, αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Spiegel.

Πάντως, όπως σημειώνεται στο τέλος του άρθρου, η υπηρεσία αυτή έχει προειδοποιήσει και στο παρελθόν για τέτοιες ενέργειες, όμως στην πλειοψηφία τους οι προειδοποιήσεις αυτές αποδείχθηκαν αβάσιμες.