Μάχη για τα… αμερικανικά μαχητικά στην Ιταλία

Έντονη μάχη για... τα αμερικανικά μαχητικά F-35 έχει ξεσπάσει στην μαστιζόμενη από την κρίση Ιταλία. Το κόστος της παραγγελίας μαμούθ των 90 μαχητικών αεροσκαφών, αγγίζει τα 127 εκατ. δολάρια έκαστο, και έρχεται σε μια στιγμή που η Ιταλία δίνει μάχη για τη μείωση του χρέους της και εφαρμόζει μαζικά σκληρότατα μέτρα λιτότητας.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Il Messaggerο ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μάριο Μάουρο, εκφράζοντας τη θέση ότι τα προηγμένα συστήματα άμυνας αποτελούν μέσο προάσπισης της ειρήνης.

Οι αντιδράσεις προέρχονται τόσο από το ίδιο το, κεντροαριστερό συνασπισμό του πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, όσο και από το Κίνημα 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

Ο Μάριο Μάουρο, ο οποίος ανήκει στον κεντρώο συνασπισμό Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι, σημείωσε πως “εάν επιθυμούμε την ειρήνη πρέπει να διαθέτουμε αμυντικά συστήματα που να μας επιτρέπουν να εξουδετερώνουμε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από συρράξεις που εξελίσσονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά είναι σε θέση να προκαλέσουν την εμπλοκή ολόκληρου του πλανήτη”.