“Συγνώμη αλλά έπρεπε να το κάνουμε”

Το βίντεο που ένας από τους δύο δράστες της πρωτοφανούς επίθεσης χθες στο νοτιοανατολικό Λονδίνο “εξηγεί” γιατί έσφαξαν τον άτυχο στρατιώτη, μελετούν εξονυχιστικά οι βρετανικές αρχές. 

Κρατώντας ακόμα τον μπαλτά με τον οποίο αποκεφάλισαν το θύμα και με τα χέρια ματωμένα, ένας έγχρωμος νεαρός και βασικός ύποπτος,  ακούγεται να λέει : “Ορκιζόμαστε στον Παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε."  Και προσθέτει: "Λυπάμαι που  οι γυναίκες εδώ πρέπει να το δουν σήμερα αυτό, αλλά και στη χώρα μας οι γυναίκες μας είναι αναγκασμένες να βλέπουν το ίδιο”.

"Εσείς, άνθρωποι, δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Ρίχτε την κυβέρνησή σας, δεν νοιάζονται για σας" καταλήγει ο φερόμενος ως δράστης .

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης οι δύο δράστες προκαλούσαν τους έντρομους περαστικούς να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, μετά το “διάγγελμα”, ο δράστης επιστρέφει κοντά στο θύμα του, όπου τον περιμένει ένας δεύτερος άντρας -πιθανότατα ο συνεργός του- και μάλιστα πιάνει και συζήτηση με τους μαζεμένους κατοίκους. 

Λίγο αργότερα, οι δύο ένοπλοι πέφτουν στο έδαφος βαριά τραυματισμένοι από τα αστυνομικά πυρά και τώρα νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε διαφορετικά νοσοκομεία.