Δύο 20χρονοι στη φάκα για τις διαδικτυακές απειλές στο Στρασβούργο

Δύο αδέλφια, ηλικίας 20 ετών, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές και δικαστικές πηγές του Στρασβούργου, ως ύποπτοι για τις απειλές που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, σχετικά με επικείμενο μακελειό με πυροβόλο όπλο σε λύκειο της ευρύτερης περιοχής.

Οι αρχές, που εντόπισαν το ίντερνετ καφέ στο Στρασβούργο, από το οποίο είχε αναρτηθεί το απειλητικό μήνυμα, κατόρθωσαν, μέσω της κάμερας παρακολούθησης που υπήρχε στον χώρο, να εξασφαλίσουν μία φωτογραφία ατόμου, φερόμενου ως ύποπτου, την οποία και έδωσαν από χθες βράδυ στη δημοσιότητα. Στη φωτογραφία διακρίνεται θαμπά ένας νεαρός άνδρας που φοράει στο κεφάλι του ένα σκούρο φούτερ με κουκούλα.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του απειλητικού μηνύματος στο διαδίκτυο, υπήρξε ταχύτατη κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του κάτω Ρήνου και 59 λύκεια και κολέγια στην περιοχή, έχουν τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης του υπόπτου συμμετέχουν πάνω από 750 αστυνομικοί, ενώ ο εισαγγελέας του Στρασβούργου, Μισέλ Σεντίγε, δήλωσε πώς "ότι και να συμβαίνει, το πρόσωπο αυτό πρέπει να συλληφθεί και να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη".

Στό απειλητικό του μήνυμα ο ύποπτος έχει γράψει ότι έχει στην κατοχή του ένα ημιαυτόματο όπλο από τον θείο του και θα το χρησιμοποιήσει, για να σκοτώσει τους συμμαθητές του σε Λύκειο του Στρασβούργου που δεν κατονομάζει, και ύστερα θα αυτοκτονήσει.