Βερόνα: Εισιτήριο 2 ευρώ για να δεις το μπαλκόνι της Ιουλιέτας

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη γνωρίζει την ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, ένα ζευγάρι που η μοίρα δεν το θέλησε μαζί, παρά μόνο στο θάνατο. 

Αν και η ύπαρξη των δύο  εραστών οφείλεται στην φαντασία του Σαίξπηρ, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες έρχονται στη Βερόνα για  να δουν από κοντά  το πιο γνωστό μπαλκόνι του παγκόσμιου θεάτρου. 

Βασικό αξιοθέατο της πόλης είναι το “Σπίτι των Καπουλέτων”. Το αρχοντικό του 13ου αιώνα ανήκε στην πραγματικότητα στην οικογένεια των Dell Capello αλλά η ομοιότητα των ονομάτων των Capelli με των Capoulletti είναι αυτή που έκανε τους ρομαντικούς να πιστέψουν ότι το σπίτι αυτό είναι όντως το σπίτι της Ιουλιέτας του Σαίξπηρ.

 

Από την αυλή φαίνεται το περίφημο μπαλκόνι της Ιουλιέτας, ενώ σε μια γωνιά δεσπόζει το άγαλμα της. Ανάμεσα στους τοίχους της αυλής του σπιτιού βρίσκονται χιλιάδες σημειώματα προς την Ιουλιέτα, προερχόμενα από τους τουρίστες, ενώ μέσα στο σπίτι λειτουργεί μουσείο με αντίκες από τον 16ο και 17ο αιώνα.

 

Μέχρι σήμερα, η είσοδος στην αυλή είναι δωρεάν και οι τουρίστες πληρώνουν εισιτήριο 3 ευρώ μόνο για  μπουν μέσα στο σπίτι και να φτάσουν στο διάσημο μπαλκόνι, για μια αναμνηστική φωτογραφία.

 Ο δήμος όμως σκοπεύει στο εξής να χρεώνει με 2 ευρώ και την είσοδο στην αυλή , έτσι ώστε να μαζέψει ακόμα περισσότερα χρήματα στα ταμεία του. 

Σε ένα ακόμα πιο φιλόδοξο πλάνο, σχεδιάζεται μια γαμήλια σουίτα στην ταράτσα του ιστορικού κτιρίου όπου, τα νιόπαντρα ζευγάρια θα πληρώνουν 5000 ευρώ για να περάσουν την νύχτα του Υμεναίου στο πιο ρομαντικό μέρος της παγκόσμιας λογοτεχνίας...