Πολιτική επίθεση στον Ολάντ από την “πρώην”

Ιδιαίτερα αυστηρή και επικριτική απέναντι στο έργο του Φρανσουά Ολάντ,κατά το πρώτο έτος του την εξουσία, εμφανίστηκε η πρώην σύντροφος του Προέδρου της Γαλλίας,  Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

 

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Λε Μοντ", η Ρουαγιάλ   υποστηρίζει ότι ο Ολάντ "θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα" στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πιστεύει ότι "χάθηκε χρόνος". Σε αυτό οφείλεται  και η σοβαρή απώλεια εμπιστοσύνης που πλήττει την κυβέρνηση και τα πολύ χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας του Ολάντ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, επικρατεί "η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της απασχόλησης δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. Οι θέσεις απασχόλησης του μέλλοντος και τα συμβόλαια γενιάς, είναι πολύ ωραία, όμως όλοι ξέρουν πως αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια παγκόσμια μάχη για την απασχόληση", τονίζει.

 

Στη συνέντευξή της επανέρχεται επίσης στο λεγόμενο "δημοκρατικό εργοτάξιο". "Εδώ κι ένα χρόνο, η σχέση με την εξουσία δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες της απογοήτευσης των Γάλλων", εκτιμά η Ρουαγιάλ.

 

Η 60χρονη Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία υπήρξε  υποψήφια του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2007 και ηττήθηκε τον Ιούνιο στις βουλευτικές εκλογές και έχει τέσσερα παιδιά από τον Φρανσουά Ολάντ, είναι σήμερα πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού-Σαράντ της δυτικής Γαλλίας.