Τελεσίγραφο Λέτα προς την κεντροδεξιά

“Πολιτικό τελεσίγραφο” στέλνει ο Ενρίκο Λέτα προς την ιταλική κεντροδεξιά μετά τη συγκέντρωση της Κυριακής στη Μπρέσια, στην οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε επίθεση κατά των δικαστικών του Μιλάνου. Η διαδήλωση έγινε με αφορμή την καταδίκη Μπερλουσκόνι σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

“Όσα συνέβησαν το Σάββατο στην Μπρέσια είναι απαράδεκτα και δεν μπορούν να επαναληφθούν διότι οι επιπτώσεις επί της κυβέρνησης είναι ισχυρότερες από τις ίδιες τις αντοχές της”, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Λέτα, Τζανμάρκο Τρεβίζι.

“Η κυβέρνηση, όπως είπε ο πρωθυπουργός, δεν έπρεπε να συσταθεί πάση θυσία, και τώρα, προσθέτουμε ότι η δραστηριότητά της δεν θα αναπτυχθεί πάση θυσία. Είναι αναγκαίο να αφαιρέσουμε τυχόν νάρκες από το πεδίο κυβερνητικής δράσης”, πρόσθεσε ο Τρεβίζι.

Ο Καβαλιέρε κατά την παρέμβασή του στην συγκέντρωση της Μπρέσια τόνισε ότι οι δικαστές δεν είναι αμερόληπτοι, από την στιγμή που ένα μέρος του δικαστικού σώματος “επιθυμεί την εξόντωσή του”.

Σύμφωνα με τους σχολιαστές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ενρίκο Λέτα, ενοχλήθηκε έντονα και από την συμμετοχή, στην χθεσινή συγκέντρωση, του γραμματέα του κεντροδεξιού Λαού της Ελευθερίας, Ανζτελίνο Αλφάνο, ο οποίος, όμως, είναι και αντιπρόεδρος της νεοσυσταθείσας κυβέρνησης της Ρώμης.

Στο μεταξύ, οι είκοσι ένας υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης, μαζί με τον Λέττα, χθες το απόγευμα, μετέβησαν σε πρώην μοναστήρι της Τοσκάνης, και νυν ξενοδοχείο, για να εμβαθύνουν τα κύρια σημεία του κυβερνητικού προγράμματος και να “δημιουργηθεί ένα κλίμα συνεργασίας που θυμίζει τα αποδυτήρια του ποδοσφαίρου”, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός.