Μπερλουσκόνι: Δεν πρόκειται να ρίξω την κυβέρνηση

Κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία της πόλης Μπρέσια, του ιταλικού Βορρά, ο επικεφαλής κεντροδεξιάς παράταξης της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έδωσε την διαβεβαίωση ότι "το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας, θα τηρήσει συνεπή στάση και δεν πρόκειται να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέττα".

Ο "Καβαλιέρε" σταχυολόγησε τα κύρια σημεία, στα οποία εκείνος θεωρεί ότι πρέπει να επικεντρωθεί άμεσα η κυβερνητική δράση: την κατάργηση του φόρου πρώτης κατοικίας, την αναστολή της προγραμματισμένης αύξησης του ΦΠΑ-- από το 21% στο 22%, την αποδυνάμωση της εταιρίας είσπραξης φόρων Equitalia, τις φοροαπαλλαγές για τις νέες προσλήψεις, την μείωση των αναγκαίων αδειών για την δημιουργία επιχειρήσεων.

Ο "Μίστερ τιβί" μίλησε με τρόπο αναλυτικό για τις δικαστικές του υποθέσεις, και στάθηκε, ειδικότερα, στην πρόσφατη καταδίκη του, σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, για την απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, από δικαστήριο του Μιλάνου: "όλα αυτά συμβαίνουν επειδή με φθονούν και είμαι θύμα, επίσης, πολιτικών προκαταλήψεων. Οι δικαστές μπορούν να μού κάνουν σχεδόν τα πάντα, αλλά δεν θα καταφέρουν να απαγορέψουν σε εκατομμύρια ιταλών να επιθυμούν να είμαι ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς παράταξης", τόνισε, με έμφαση ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς ανακοίνωσε ότι το κόμμα του, ο Λαός της Ελευθερίας, θα εργασθεί για την έγκριση μιας συνολικής μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, με κύριους άξονες τον διαχωρισμό της σταδιοδρομίας δικαστών και εισαγγελέων και την δυνατότητα να τιμωρούνται, οι δικαστικοί, σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι εξέδωσαν, εσκεμμένα, λανθασμένες αποφάσεις.

Πριν την ομιλία του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού, στο κέντρο της Μπρέσια, μέλη των αριστερών "κοινωνικών κέντρων" και του κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέππε Γκρίλλο, αμφισβήτησαν με ηχηρό τρόπο επιφανή μέλη της ιταλικής κεντροδεξιάς.

Ακόμα και o οδηγός του αυτοκινήτου του Μπερλουσκόνι δυσκολεύθηκε να φτάσει μέχρι την εξέδρα, αφού δεκάδες διαδηλωτές, προσπάθησαν να τού φράξουν τον δρόμο, φωνάζοντας "πρέπει να πας στη φυλακή".

Χαρακτηριστικό της έντασης που προηγήθηκε της σημερινής ομιλίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στη Μπρέσια είναι ότι ένα μέλος της κεντροδεξιάς με ματωμένο μάγουλο, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι "πριν ξεκινήσει η πολιτική εκδήλωση, αυτός ξυλοκοπήθηκε από ομάδα νέων" και ότι "θα ήταν σίγουρα σε θέση να τους αναγνωρίσει".