Τραγωδία από πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας

Μεγαλώνει συνεχώς ο τραγικός απολογισμός του ναυτικού δυστυχήματος στη Γένοβα, όταν εμπορικό πλοίο προσέκρουσε τα ξημερώματα της Τετάρτης στον πύργο ελέγχου , κατά την είσοδό του στο λιμάνι της πόλης, προκαλώντας την κατάρρευση του μεγαλύτερου τμήματος του κτηρίου και την πτώση στο κενό του ασανσέρ που μετέφερε εκείνη την ώρα στην κορυφή του πύργου ελέγχου τουλάχιστον δέκα εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί έφτασαν τους επτά ενώ υπάρχουν ακόμα  τέσσερις τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι, από τους οποίους ο ένας ανεσύρθη πριν λίγη ώρα ζωντανός. 

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το Jolly Nero υπέστη μηχανική βλάβη. Οπως διέρρευσε,  ο κυβερνήτης  δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού, λόγω αβαρίας στις  μηχανές, και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.  

Τη στιγμή, ακριβώς, της πρόσκρουσης, οι εργαζόμενοι στον πύργο ελέγχου άλλαζαν βάρδια και δέκα περίπου υπάλληλοι, βρίσκονταν μέσα στο ασανσέρ που τους μετέφερε στα γραφεία τους.Τρία από τα θύματα εγκλωβίσθηκαν στο εσωτερικό
του ασανσέρ, που μετέφερε τους  υπαλλήλους  στα γραφεία του, στην κορυφή  του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και  βυθίστηκε στην θάλασσα.

 Οι δύτες συνεχίζουν, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους, οι οποίες ξεκίνησαν  χθες το βράδυ, λίγο μετά τις δώδεκα τοπική ώρα.

Το Jolly Nero , με μήκος που αγγίζει τα 239 μέτρα, είχε ως μόλις σαλπάρει με προορισμό το λιμάνι της Νάπολης. Η εισαγγελία της Γένοβας κατέσχεσε το πλοίο και προχώρησε, ήδη, σε ανάκριση του κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται, όμως, σε κατάσταση σοκ.

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια  ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό
συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι.