“Δυσμενής μετάθεση” για Ιταλίδα υπουργό λόγω μίας δήλωσης

“Οι ομοφυλόφιλοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους και για τίποτε άλλο. Για παράδειγμα, δεν εξέφρασαν αλληλεγγύη προς τους δυο καραμπινιέρους που τραυματίσθηκαν πριν από μια εβδομάδα έξω από την βουλή της Ρώμης, ούτε και προς τις γυναίκες που πέφτουν θύματα βιασμού”. Αυτή η δήλωση της Ιταλίδας υφυπουργού Ισότητας, Μικέλα Μπιανκοφιόρε, ήταν αρκετή για να αναγκαστεί ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ενρίκο Λέτα, να την “καθαιρέσει” από το υπουργείο της και να τη μετακινήσει στη διαχείριση της δημόσιας διοίκησης.

Πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις της Ιταλίδας πολιτικού, η οποία ανήκει στην παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκάλεσαν αρνητικές αντιδράσεις και σε μεγάλο μέρος της κεντροαριστερής παράταξης. Το κόμμα “Αριστερά και Ελευθερία” του περιφερειάρχη του Μπάρι, Νίκι Βέντολα, είχε καταγγείλει πρόσφατα και την έλλειψη κάθε αναφοράς στις προγραμματικές δηλώσεις του Λέτα στην αναγνώριση της μόνιμης συμβίωσης ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο Λέτα ζήτησε με έμφαση από όλους τους υφυπουργούς του “χαμηλό προφίλ και πνεύμα ομαδικότητας στην δράση τους”.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La7, η ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Μπιανκοφιόρε, που σχετίζονται με την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αποτελούν για την ίδια ένα είδος “τελευταίας ευκαιρίας”, ώστε να μπορέσει να αποδείξει ότι έχει αντιληφθεί τους κανόνες συλλογικότητας που απαιτεί η κυβερνητική δράση.