Συγχαρητήρια Μέρκελ στον Ιταλό πρωθυπουργό

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε  σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία  με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα για να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί “καλή επιτυχία” στο έργο του, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Εξέφρασε θερμές ευχές στον Λέτα και τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί σύντομα στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν διεξοδικά όλα τα θέματα επικαιρότητας, ιδίως εκείνα που άπτονται της ευρωπαϊκής πολιτικής”, επισήμανε ο Ζάιμπερτ, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει καθορισθεί μία ημερομηνία για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Ερωτηθείς για την συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα μελών του κόμματος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο Ζάιμπερτ σημείωσε πως "το Βερολίνο πάντοτε υποστήριζε πως όποια κυβέρνηση κι αν αναδεικνυόταν στην Ιταλία και αυτό ισχύει και τώρα".

Στην  συνδιάλεξή της με τον Λέτα, η Μέρκελ του εξέφρασε επίσης “τη θλίψη της” για το χθεσινό επεισόδιο ένοπλης βίας στη Ρώμη, και του ζήτησε να εκφράσει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες από τους πυροβολισμούς στην έδρα της ιταλικής κυβέρνησης.