“Δε μισώ κανέναν, είμαι απελπισμένος, το σχεδίαζα 20 μέρες”

“Δεν μισώ κανέναν συγκεκριμένο, αλλά είμαι απελπισμένος. Αποφάσισα να το κάνω αυτό πριν 20 ημέρες” δήλωσε ο 49χρονος Λουίτζι Πρέιτι ο οποίος άνοιξε πυρ έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ιταλίας τραυματίζοντας δυο αστυνομικούς και μια έγκυο. Ο ένας εκ των αστυνομικών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η έγκυος είναι ελαφρά τραυματισμένη.

Ο 49χρονος είναι άνεργος εδώ και 2 χρόνια και θέλησε με αυτό τον τρόπο να εκφράσει την αγανάκτησή του για την συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας που ακολουθείται στην Ιταλία. Ο Πρέιτι χτύπησε τη μέρα που θα ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας στο Παλάτσο Κίτζι.

Σύμφωνα με τον αδερφό του δράστη, Αρκάντζελο Πρέιτι “ο Λουίτζι έχασε τη δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, αλλά βρίσκεται σε απόγνωση”. “Όταν το έμαθα κατέρρευσα. Ζητούμε συγγνώμη σε όλη την Ιταλία. Δεν είχαμε ποτέ καμία σχέση με τους πολιτικούς”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος που είχε χωρίσει το 2010 από την γυναίκα του, δεν μπορούσε να βλέπει όσο συχνά ήθελε τον 11χρονο γιο του. Επί δυο δεκαετίες είχε δουλέψει ως οικοδόμος κοντά στο Τορίνο, στην βορειοδυτική Ιταλία, αλλά την τελευταία περίοδο είχε μείνει άνεργος και είχε αναγκασθεί να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του, στην Καλαβρία.