Γαλλία: Φάκελος με πυρίτιδα εστάλη στον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης

Συναγερμός σήμανε σήμερα στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση όταν οι αρχές εντόπισαν στην αλληλογραφία του πρόεδρου, Κλοντ Μπαρτολόν,ένα φάκελο με πυρίτιδα και μια απειλητική επιστολή, μια ημέρα πριν την τελική της έγκριση του νόμου που επιτρέπει τον γάμο και τις υιοθεσίες στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. 

Η επιστολή- η οποία υπογράφεται από κάποια ομάδα που αυτοαποκαλείται "αλληλεπίδραση των δυνάμεων της τάξης"- ζητά από τον Μπαρτολόν "να αναβάλει την τελική ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη” και προειδοποιεί τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης ότι “σε περίπτωση που αδιαφορήσετε για το τελεσίγραφο αυτό, η πολιτική σας οικογένεια σας θα υποφέρει". 

Ο αποστολέας ενημερώνει ότι ο φάκελος περιέχει  "εκρηκτικά, χωρίς πυροκροτητές", και τελειώνει την επιστολή  με τις λέξεις: "οι μέθοδοι μας είναι πιο ριζοσπαστικές και γρήγορες από τις διαδηλώσεις, θελήσατε τον πόλεμο και θα τον έχετε".

Δικαστικές πηγές δήλωσαν ότι ο φάκελος και το περιεχόμενό του θα πρέπει να εκτιμηθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει η αρμόδια εισαγγελία  για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Εχθές, με αφορμή την έγκριση του επίμαχου νομοσχεδίου, έγινε στο Παρίσι μεγαλειώδης διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν από 45.000 έως 270.000 άνθρωποι. Οι διαδηλωτές ζητούσαν την καταψήφιση του νόμου που δίνει το πράσινο φως στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να δημιουργούν “νόμιμη” οικογένεια.