Ακυρώνεται το σύνολο των πτήσεων της Lufthansa

Σχεδόν όλες οι πτήσεις της Lufthansa στη Γερμανία ακυρώθηκαν σήμερα Δευτέρα καθώς απεργεί το προσωπικό εδάφους του αερομεταφορέα.

Η απεργία ξεκίνησε περίπου στις 05:00 ώρα Ελλάδος στη Στουτγκάρδη και μιθα ώρα αργότερα επεκτάθηκε στα αεροδρόμια όλης της χώρας. Μόνο στην Φρανκφούρτη, που βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας, απεργούν 2.000 υπάλληλοι της Lufthansa με μισθολογικά αιτήματα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνολικά αναμένεται να ακυρωθούν περίπου 1.700 πτήσεις. "Με την έναρξη της σημερινής βάρδιας, ξεκίνησε απεργία σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια", δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού συνδικάτου Verdi, Μαρτίνα Ζένιχσεν.

Μονάχα το 20% των τακτικών ευρωπαϊκών πτήσεων, σε κοντινούς προορισμούς, και πολύ λίγες από τις μεγάλης διάρκειας πτήσεις θα πραγματοποιηθούν από τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ.

Οι απεργίες θα κοστίσουν στην εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Το συνδικάτο Verdi, το οποίο εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους, ζητεί μισθολογική αύξηση 5,2%.

Την περασμένη εβδομάδα, η Lufthansa προχώρησε σε νέα πρόταση για αύξηση 1,2% των μισθών από τον προσεχή Οκτώβριο και επιπλέον 0,5% ύστερα από ένα χρόνο στο πλαίσιο συμφωνίας που θα έχει διάρκεια 29 μήνες και δεν θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας.

Το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση χαρακτηρίζοντάς την "σκανδαλώδη".