“Αγωνιζόμαστε μόνο κατά της Ρωσίας”, δηλώνουν οι Τσετσένοι αντάρτες

Οι αντάρτες του ρωσικού Βόρειου Καυκάσου αρνήθηκαν σήμερα την οποιαδήποτε ανάμιξή τους στη βομβιστική επίθεση της Βοστόνης, για την οποία ως κύριοι ύποπτοι φέρονται δύο αδέλφια από την Τσετσενία.

Οι αντάρτες του Καυκάσου "δεν διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αγωνιζόμαστε μόνο εναντίον της Ρωσίας, που είναι υπεύθυνη όχι μόνο για την κατοχή του Καυκάσου, αλλά και για αποτρόπαια εγκλήματα κατά μουσουλμάνων", αναφέρει η διοίκηση των ανταρτών του Νταγκεστάν, σε ανακοινωσή της που δημοσιεύεται στον ιστότοπο Kavkazcenter.com.

“Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ακόμα και σε σχέση με το εχθρικό κράτος της Ρωσίας, που αντιμάχεται το Εμιράτο του Καυκάσου, υπάρχει εντολή από τον εμίρη Ντόκου Ουμάροφ, η οποία απαγορεύει τα χτυπήματα σε άμαχους στόχους”, συνεχίζει η ανακοίνωση, και καταλήγει: “Αν η αμερικανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται πραγματικά να εντοπίσει τους πραγματικούς οργανωτές των βομβιστικών επιθέσεων στη Βοστόνη, θα έπρεπε να εστιάσει την προσοχή της στην εμπλοκή ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας στα γεγονότα”.