Απελευθερώθηκε η οικογένεια Γάλλων που είχε απαχθεί στο Καμερούν

Την απελευθέρωση της επταμελούς οικογένειας των Γάλλων τουριστών, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, που είχε απαχθεί πριν από δύο μήνες στο βόρειο Καμερούν από τη νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και έκτοτε κρατείτο σε ομηρεία στη Νιγηρία, επιβεβαίωσαν σήμερα οι αρχές του Καμερούν και το Παρίσι.

 

Οι Γάλλοι όμηροι είναι "όλοι καλά στην υγεία τους", διευκρίνισε το Μέγαρο των Ηλυσίων, προσθέτοντας ότι ο Γάλλος υπουργός Λοράν Φαμπιούς "μετέβη εκτάκτως στην περιοχή". Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε  ότι η Γαλλία δεν κατέβαλλε λύτρα για την απελευθέρωση των πολιτών της.

 

“Είμαστε όλοι καλά. Είμαστε τόσο ευτυχείς που επιστρέφουμε στο Καμερούν, που μπορούμε να ξαναδούμε όλους τους φίλους μας και τους αδελφούς μας του Καμερούν. Σας μιλώ και τα μάτια του έχουν γεμίσει δάκρυα", είπε ο πατέρας της οικογένειας Ταγκί Μουλέν-Φουρνιέ, με το πρόσωπό του να είναι αδυνατισμένο και να φέρει μακριά γενειάδα ύστερα από την ομηρεία του.

 

Την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση των επτά ομήρων της οικογένειας Μουλέν-Φουρνιέ εξέφρασε σήμερα η ΕΕ, η οποία ευχαρίστησε το Καμερούν και την Νιγηρία για την συμβολή τους σε αυτήν.

"Χαιρετίζουμε την απελευθέρωση των επτά Γάλλων ομήρων που απήχθησαν στις 19 Φεβρουαρίου στο βόρειο Καμερούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, Μάικλ Μαν.