Η Βρετανία αποχαιρέτησε τη Μάργκαρετ Θάτσερ

Το ύστατο χαίρε είπε την Τετάρτη το πρωί η Βρετανία στην πιο αμφιλεγόμενη πρωθυπουργό που πέρασε στη σύγχρονη ιστορία της.

Η πορεία της εξώδιου ακολουθίας θα ξεκινήσει από το Αβαείο του Γούεστμινστερ, όπου ξεκίνησε την πολιτική της σταδιαδρομία το 1959 και θα καταλήξει στο νεκροταφείο Σαιντ Πωλ, την τελευταία κατοικία της Μ. Θάτσερ.

Η σορός της Θάτσερ έχει μεταφερθεί από τη νύχτα στο παρεκκλήσι Σαιντ Μέρι, στο Γούεστμινστερ. Το παρεκκλήσι παρέμεινε ανοικτό ώστε μέλη του κοινοβουλίου να μπορούν να πουν το ύστατο χαίρε.

H διαδρομή που θα ακολουθήσει η νεκρώσιμη πομπή

Ήδη οι δρόμοι στο κέντρο του Λονδίνου έχουν κλείσει. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. 

Οι καμπάνες του Big Ben θα ηχήσουν για πρώτη φορά από το 1965 οπότε έγινε η κηδεία του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πολλοί είναι αυτοί που συγκρίνουν το θάνατο και τις κηδείες των δυο πρώην πρωθυπουργών. Ωστόσο το κλίμα δεν αναμένεται να είναι ίδιο. Η Θάτσερ δεν έχαιρε ποτέ της ευρύτατης αποδοχής που έχαιρε ο Τσόρτσιλ. Πολλοί πανηγύρισαν το θάνατο της.

4.000 αστυνομικοί βρέθηκαν επί ποδός. Οι αρχές του Λονδίνου έλαβαν άλλωστε δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη.