“Φρούριο” το Λονδίνο ενόψει του μαραθωνίου της Κυριακής

Η επίθεση στη Βοστόνη έχει περάσει τα σύνορα, όχι μόνο της Μασαχουσέτης, αλλά και των ΗΠΑ και έχει φτάσει ως το Λονδίνο, το οποίο, μετά τα έκτακτα γεγονότα, θα θυμίζει φρούριο την Κυριακή, ενόψει του δικού του μαραθωνίου.

Ταυτόχρονα, το Παρίσι καλεί τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας και τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Η επανεξέταση των μέτρων ασφαλείας θα γίνει τόσο για το μαραθώνιο του Λονδίνου που διεξάγεται την προσεχή Κυριακή όσο και για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ την Τετάρτη, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Αν και ο υπουργός Αθλητισμού Χιου Ρόμπερτσον φάνηκε "απολύτως βέβαιος" ότι ο μαραθώνιος του Λονδίνου θα είναι ασφαλής, δήλωσε ωστόσο "τρομοκρατημένος" από το χτύπημα στην Βοστόνη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Μαραθωνίου του Λονδίνου, Νικ Μπίτελ, από τη μεριά του, εξέφρασε τη θλίψη και το σοκ των διοργανωτών για τις εκρήξεις στην αμερικανική πόλη. Επίσης τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν συνεννοήσεις με τη Σκότλαντ Γιαρντ ενόψει της Κυριακής, απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα ακύρωσης του μαραθωνίου.

Αντίστοιχα, στη Γαλλία, υπουργός Εσωτερικών της χώρας Μανουέλ Βαλς ζήτησε από τις νομαρχιακές αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να ενισχύσουν χωρίς καθυστέρηση τα μέτρα επιφυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών: "Καλούνται όλοι οι πολίτες να βρίσκονται σε κατάσταση επαγρύπνησης σε ό,τι αφορά ύποπτα πακέτα και εγκαταλειμμένες αποσκευές, χωρίς να σπείρουν τον πανικό". Στο Παρίσι τα μέτρα ασφαλείας βρίσκονται σε επίπεδο "κόκκινου συναγερμού".