“Ο Βενεδικτος δε θα είναι μαζί μας για πολύ”

Δύο μήνες μετά την αιφνίδια παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου, το Βατικανό επιβεβαίωσε την κακή κατάσταση της υγείας του πρώην Ποντίφικα και επιβεβαίωσε τον λόγο για τον οποίο αποσύρθηκε ο Βενέδικτος ο 16ος .

Ανώτεροι κληρικοί αξιωματούχοι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι η υγεία του ομότιμου Πάπα έχει επιδεινωθεί, μετά από τις αποκαλύψεις μιας Ισπανίδα δημοσιογράφου – ειδικής στα του Παπικού Κρατιδίου- η οποία δήλωσε ότι “ δεν θα τον έχουμε μαζί μας για πολύ ακόμα”.

Η Παλόμα Γκομέζ Μπορέρο, ειδική επί θεμάτων Καθολικής Εκκλησίας είχε γράψει ότι "ο Βενέδικτος είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση.  Έχει πέσει απότομα τις τελευταίες 15 ημέρες. Είναι πολύ καταβεβλημένος και ότι δεν μπορεί να περπατήσει με σταθερότητα. Δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη".

Μάλιστα, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν πριν λίγες εβδομάδες ο νέος Πάπας Φραγκίσκος επισκέφτηκε τον προκάτοχό του στο εξοχική κατοικία του, στο Καστέλ Γκαντόλφο, ο Βενέδικτος πολλές φορές περπατούσε τρεμάμενος και με αστάθεια. 

Ωστόσο, , ορισμένοι παράγοντες του Βατικανού χαρακτήρισαν τα παραπάνω σενάρια “κινδυνολογίες”- αν και είναι γενικά αποδεκτό ότι ο πρώην Πάπας Βενέδικτος κατά τους τελευταίους μήνες, εμφανίζεται αρκετά εξασθενημένος.

Τελικά, το Βατικανό αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η "κατάσταση της υγείας του ομότιμου Πάπα έχει επιδεινωθεί",   επιβεβαιώνοντας  εμμέσως το ρεπορτάζ της Μπορέρο.