Πεδίο μάχης η Μαδρίτη

Επεισόδια εκτυλίσσονται από αργά το απόγευμα στη Μαδρίτη, όπου χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις -κατά προσέγγιση 1500 αστυνομικοί- παρατάχθηκαν στο κέντρο της πόλης και κυρίως στον περίγυρο του Κοινοβουλίου, και απώθησαν με τη βία όσους επιχείρησαν να ρίξουν τα σιδερένια κιγκλιδώματα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για έξι τραυματίες ενώ το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για ένα.  Επίσης όπως μετέδωσε το Reuters η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη τουλάχιστον 15 πολιτών.

"Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας", φώναζε το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

 Πολλές οργανώσεις και κινήματα οργάνωσαν μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης τη διαδήλωση ενάντια στην κυβέρνηση Ραχόι, τον οποίο κατηγορούν ότι πρόδωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις και ότι πέρασε μέσω διαταγμάτων μια σειρά από μέτρα, χωρίς να συζητηθούν και να ψηφιστούν από τους βουλευτές.