Η Αντζελίνα Τζολί υποστήριξε την πρώτη δωρεά στο Ίδρυμα Μαλάλα

Η πρώτη δωρεά στο ίδρυμα Μαλάλα Γιουσουφζάι ανακοινώθηκε από την ίδια τη νεαρή Πακιστανή, η οποία τον Οκτώβριο του 2012 έπεσε θύμα επίθεσης Ταλιμπάν με πυροβολισμό στο κεφάλι. Σήμερα το Ίδρυμα που φέρει το όνομά της για το δικαίωμα στη μόρφωση των κοριτσιών στο Πακιστάν, λαμβάνει την πρώτη επιχορήγηση με την υποστήριξη της διάσημης ηθοποιού Αντζελίνα Τζολί.

Το πρόγραμμα θα λάβει το ποσό των 45.000 δολαρίων (35.000 ευρώ) θα δοθεί για τα κορίτσια που ζουν στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν και θα επιτρέψει σε 40 κορίτσια 5 ως 12 ετών να πάνε σχολείο. Παράλληλα, όπως επισημαίνει το ίδρυμα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τη σημασία της μόρφωσης των κοριτσιών.

"Η ανακοίνωση της πρώτης βοήθειας προς το Ιδρυμα Μαλάλα είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου", δήλωσε η 15χρονη σε παρέμβασή της μέσω βιντεοοθόνης στη σύνοδο του Ιδρύματος "Γυναίκες του Κόσμου" στη Νέα Υόρκη. Η ίδια η Αντζελίνα Τζολί, ως ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, προλόγισε τη Μαλάλα, επαινώντας το θάρρος της.

Τόνισε μάλιστα τη σημασία της επέκτασης του προγράμματος, λέγοντας "Σας καλώ να στηρίξετε το Ιδρυμα Μαλάλα και να μας βοηθήσετε ώστε η μόρφωση 40 κοριτσιών να γίνει μόρφωση 40 εκατομμυρίων κοριτσιών".

Στις 9 Οκτωβρίου του 2012 η Μαλάλα δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο σχολικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην κοιλάδα Σουάτ. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μ. Βρετανία, όπου στις 2 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε πολύωρη και δύσκολη επέμβαση στο κρανίο.