Και νέο σκάνδαλο φέρνει ίλιγγο στον Ολάντ

Προτού καλά – καλά καταφέρει να πάρει ανάσα από το σκάνδαλο, που ξέσπασε με τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού και το μαύρο λογαριασμό που διατηρούσε, νέο σκάνδαλο ταράζει το Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, ένας στενός συνεργάτης του Φρανσουά Ολάντ, ταμίας της προεδρικής εκστρατείας του, είναι μέτοχος υπεράκτιων εταιρειών (offshore) στα νησιά Καϊμάν - μια αποκάλυψη, που μπορεί να εξασθενήσει ακόμη περισσότερο τον αρχηγό του γαλλικού κράτους.

Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας, ο Ζαν-Ζακ Οζιέ, 59 χρόνων, πρώην επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης και διακριτικός επιχειρηματίας, ο οποίος υπήρξε ταμίας του Ολάντ στη διάρκεια της προεδρικής προεκλογικής εκστρατείας του 2012, είναι "μέτοχος δυο υπεράκτιων εταιρειών στα νησιά Καϊμάν μέσω της εταιρείας συμμετοχών του, της Eurane".

Οι αποκαλύψεις αυτές της εντάσσονται στο πλαίσιο της δημοσίευσης μιας μακράς έρευνας για τις υπηρεσίες offshore ανά τον κόσμο.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ο Οζιέ επιβεβαίωσε ότι δημιούργησε το 2005 και το 2008-2009 δύο υπεράκτιες εταιρείες στα Καϊμάν, έναν υπό βρετανική κυριαρχία φορολογικό παράδεισο στην Καραϊβική, έπειτα από αίτημα των επιχειρηματικών συνεταίρων του.

"Τίποτε δεν είναι παράνομο", δήλωσε ο Οζιέ στη Le Monde, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει "ούτε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό στα Καϊμάν, ούτε άμεση προσωπική επένδυση στο έδαφος αυτό".