Απρίλης με χιόνια στην Κόκκινη Πλατεία

Το χιόνι στη Μόσχα σπάει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με στοιχεία της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το χιόνι στην πρωτεύουσα την πρώτη ημέρα του μηνός Απριλίου έσπασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και έφθασε τα 65 εκατοστά!

"Το ύψος του χιονιού στο μετεωρολογικό σταθμό της Μόσχας ήταν σήμερα το πρωί 65 εκατοστά, δηλαδή 9 εκατοστά περισσότερο από το ανώτατο όριο που είχε παρατηρηθεί το 1895 και το 1942", εξήγησε εκπρόσωπος της υπηρεσίας μιλώντας στο πρακτορείο Interfax.

Οι νιφάδες στο κέντρο της Μόσχας δε σταματούσαν από το πρωί, σε συνέχεια του πολικού ψύχους του Μαρτίου, μήνα κατά τον οποίο η θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 4,5 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ρωσία προέρχεται από ιδιαίτερα σκληρό χειμώνα, με έντονες χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις. Παρ' όλα αυτά εκτιμάται ότι η θερμοκρασία θα βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα απότομα, από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του δεύτερου μήνα του χρόνου και έπειτα.