Προτροπή για εθνική εγρήγορση από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σε νέες δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος παρακίνησε τον κυπριακό λαό να κινητοποιηθεί, λέγοντας πως, "το όραμα που είχε ο λαός μας το '55 και ξεκίνησε τον αντιαποικιακό αγώνα, αυτό το όραμα πρέπει να επανέλθει στο λαό, γιατί οι ημέρες που ζούμε είναι πιο δύσκολες από τότε".

Τόνισε μάλιστα, ότι "Πρέπει όλος ο λαός να βρίσκεται σε μια εθνική εγρήγορση, ούτως ώστε να φθάσουμε σε σημεία που επιθυμεί να ζήσει και να ξεφύγουμε τόσο από την οικονομική δυσπραγία όσο και από την εθνική αποτελμάτωση, που δυστυχώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τόπος και ο λαός μας".

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αίτημά του για παραίτηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών. Πιο συγκεκριμένα, Αρχιεπίσκοπος είπε πως αυτή είναι μια άποψη δική του, διευκρινίζοντας πως οι σχέσεις του με τον Νίκο Αναστασιάδη είναι πολύ καλές και ότι δεν σημαίνει πως ό,τι πει ο ίδιος πρέπει να το εκτελεί ο Πρόεδρος.

Κατέληξε λέγοντας "Δημοκρατία έχουμε, ελεύθεροι άνθρωποι είμεθα, μπορεί να έχουμε και αντίθετες απόψεις, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνούμε σε όλα. Αυτό πάει να πει Δημοκρατία".