Γιορτινά ανθοστολίζεται το Βατικανό

Πάνω από 40000 λουλούδια θα στολίσουν την πλατεία και το μπαλκόνι του Ναού του Αγίου Πέτρου κατά το Πάσχα, ενημέρωσε την Παρασκευή ο ραδιοσταθμός του Βατικανού.

Ο καθολικός κόσμος γιορτάζει φέτος το Πάσχα στις 31 Μαρτίου. Ολλανδοί παραγωγοί λουλουδιών έχουν ήδη παραδώσει 20000 τουλίπες ενώ για τη διακόσμηση χρησιμοποιούνται κίτρινα και λευκά λουλούδια, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα χρώματα της σημαίας του Βατικανού.

Το μπαλκόνι του ναού, από το οποίο ο ποντίφικας θα τελέσει την Κυριακή την παραδοσιακή πασχαλινή ευλογία Urbi et orbi, θα το διακοσμήσουν με άσπρα τριαντάφυλλα και ορχιδέες. Μετά από τους εορτασμούς οι θάμνοι και τα δέντρα που θα χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση, θα φυτευτούν στους κήπους του Βατικανού.

Σήμερα, ο Πάπας Φραγκίσκος συμμετείχε στην τελετή για την Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών στο Βατικανό , όπου οικογένειες από την Ιταλία και την Ινδία, ιερείς από την Κίνα, την Ιταλία και τη Συρία, καλόγριες από το Λίβανο και τη Νιγηρία και νέοι από τη Βραζιλία μετέφεραν εναλλάξ το σταυρό του μαρτυρίου.

Αύριο Σάββατο ο Φραγκίσκος θα τελέσει τον αναστάσιμο εσπερινό στο Βατικανό. Ανήμερα του Πάσχα, θα τελέσει υπαίθρια λειτουργία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και θα απευθύνει το παραδοσιακό παπικό μήνυμα, σε πολλές γλώσσες, Urbi et Orbi (στην πόλη, στον κόσμο) και τις ευλογίες του.