“Έδιναν δάνεια με επιτόκιο δανεισμού μικρότερο από το επιτόκιο καταθέσεων”

Για δάνεια με επιτόκιο καταθέσεων μεγαλύτερο από το επιτόκιο δανεισμού, μίλησε ο προεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος και της επιτροπής Διαφάνειας της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος είπε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις, αλλά η αντιμετώπιση του θέματος.

Μετά τους ισχυρισμούς του ότι αυτό που συνέβη στη Λαϊκή τράπεζα δεν είναι απλά ένα πλιάτσικο, αλλά μία εισβολή απατεώνων, ο κύριος Συλλούρης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

"Έδιναν μακρόχρονα δάνεια για 40 χρόνια χωρίς εξασφαλίσεις σε φίλους και συγγενείς και είχαν ανθρώπους, οι οποίοι αμείβονταν με πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο. Έδιναν δάνεια, που το επιτόκιο του δανεισμού ήταν μικρότερο από το επιτόκιο καταθέσεων. Όλα αυτά είναι τραγικά και τα έκαναν διευθύνσεις και διοικήσεις τα τελευταία χρόνια", όπως κατήγγειλε ο κύριος Συλλούρης

Όπως είπε "δεν είναι συμπεριφορά αλληλεγγύης, αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η συμπεριφορά του Eurogroup και των δανειστών, υπερβαίνει τη βαναυσότητα των Τούρκων", ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Γνώριζαν - γιατί αν δεν γνώριζαν τους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός του ηλίθιου -, ότι αυτή η προσέγγιση θα οδηγούσε στην κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος. Μέσα από εμμονές για να κυνηγήσουν δήθεν Ρώσους ή δήθεν ξέπλυμα χρήματος, που στις χώρες τους και ιδίως στη Γερμανία γίνεται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, θα αφήσουν κόσμο χωρίς δουλειές και θα αφήσουν κόσμο στην ανεργία".

Όπως είπε είναι έτοιμος να δώσει στη δημοσιότητα όλη την κίνηση των λογαριασμών του από την ημέρα που γεννήθηκε κάλεσε όλους όσους διοίκησαν τράπεζες να κάνουν το ίδιο για λόγους διαφάνειας, ενώ όπως ανέφερε τα ονόματα των υπευθύνων θα τα δώσει στη Δικαιοσύνη μετά από προκαταρκτική έρευνα, σε συντεταγμένη λίστα, προς αποφυγή εντυπωσιασμού.