Η πρώτη ανοιχτή ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου Α

Την πρώτη επίσημη ακρόαση με το ευρύ κοινό πραγματοποίησε σήμερα ο  Πάπας Φραγκίσκος Α, συνεχίζοντας τις παραδοσιακές συναντήσεις της Τετάρτης.Ο Ποντίφικας πέρασε μέσα από το πλήθος με το λευκό παπικό όχημα, σφίγγοντας τα χέρια των πιστών και δίνοντας την ευλογία του στα παιδιά.

Αρχίζοντας το κήρυγμά του με τη φράση "Αδελφοί και αδελφές!", ο Πάπας χαιρέτησε τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό και  υπενθύμισε ότι συνεχίζει τις παραδόσεις του "αγαπητού προκατόχου του",  Βενέδικτου 16ου.

Ο Ποντίφικας, αφού ευλόγησε τους πιστούς, έκανε έκκληση να τεθεί τέρμα στη βία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και δήλωσε ότι θεωρεί αναγκαία τη διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν της πολιτικής κρίσης στη χώρα. Επίσης, απηύθυνε λόγια συμπόνιας στους Καθολικούς της Μέσης Ανατολής, που ζουν δύκολες ώρες λόγω της βίας και των συγκρούσεων.

Συνήθως οι ακροάσεις της Τετάρτης  πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών στην αίθουσα του Παύλου ΣΤ΄ του Βατικανού, όμως ο Πάπας Φραγκίσκος προτίμησε να συναντηθεί με τους χιλιάδες πιστούς και τουρίστες και μετέφερε την ακρόαση στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, στα πλαίσια μάλιστα των Πασχαλινών εορτασμών.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα τελέσει τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης των Ρωμαιοκαθολικών στο παρεκκλήσι φυλακής ανηλίκων, αντί για την Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Ως αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, ο τότε καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, τελούσε συχνά τη θεία λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης σε κάποια φυλακή, νοσοκομείο, ή οίκο ευγηρίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...