Κάρλα Μπρούνι: Ζούμε μια επώδυνη δοκιμασία στην οικογένεια

“Μια πολύ επώδυνη δοκιμασία” χαρακτήρισε αυτή την περίοδο η κ. Κάρλα Μπρούνι και δήλωσε ότι εκείνη και η οικογένειά της περνούν δύσκολες ώρες λόγω των κατηγοριών που βαρύνουν πλέον το σύζυγό της Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ.

Οι εφημερίδες Parisien και Figaro μετέδωσαν μέσω των ιστοσελίδων τους αποσπάσματα μιας συνέντευξης της πρώην Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας. "Η οικογένεια μου και εγώ, ζούμε μια πολύ οδυνηρή δοκιμασία. Είναι πολύ δύσκολο να μην μιλώ γι αυτό αλλά είναι επίσης πολύ δύσκολο να μιλώ γι αυτό. Εξοργίζομαι που δεν μπορώ να εκφράζομαι γι αυτό", δηλώνει η Μπρούνι στην Figaro.

Περιγράφει τον σύζυγό της "ήρεμο και μαχητικό" μετά τη δικαστική έρευνα την περασμένη Πέμπτη για εκμετάλλευση της αδυναμίας προσώπου εν αδυναμία, δηλαδή της Λιλιάν Μπετανκούρ, της κληρονόμου του ομίλου καλλυντικών L' Oreal. "Θα κάνουμε τα πάντα για να λάμψει η αλήθεια", προσθέτει η Μπρούνι στην Parisien. "Είναι αδιανόητο να φανταστώ ότι ένας άνδρας σαν κι αυτόν μπορεί να εκμεταλλευτεί την αδυναμία μιας γυναίκας που έχει την ηλικία της μητέρας του".

Ένα σκέλος της υπόθεσης Μπετανκούρ αφορά υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας το 2007 του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος φέρεται να επισκέφθηκε αρκετές φορές την Μπετανκούρ πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με μάρτυρες, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι είχε συναντήσει τον σύζυγό της μόνο μια φορά.