Τα γεγονότα της Κύπρου με τη ματιά του φωτογράφου

Στην κυπριακή κρίση, πέρα από τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικά γραφεία και αίθουσες κοινοβουλίων και οργανισμών, υπάρχουν και μερικές εικόνες, οι οποίες περνάνε ίσως στο περιθώριο της επικαιρότητας, την ώρα που οι διπλωμάτες καθορίζουν την τύχη της χώρας. Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε τα στιγμιότυπα αυτά και το news.gr σας τα παρουσιάζει.

Διαδηλωτές εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική της τρόικα, κρατώντας πανό που γράφει: “Κάτω τα χέρια από την Κύπρο”, έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λευκωσία.

Η σκιά διαδηλωτή διαγράφεται πάνω στην κυπριακή σημαία. Σκιές άλλωστε περιβάλλουν και την κυπριακή οικονομία.

Φοιτητές σε διαδήλωση κατά της τρόικα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Παρακαλούμε οι αγορές να γίνονται μόνο σε μετρητά”. Η επιγραφή που είναι θυροκολλημένη σε κατάστημα της Λευκωσίας μιλάει από μόνη της.

Χιλιάδες τραπεζικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται έξω από το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών στη Λευκωσία, διεκδικώντας το δικό τους "δικαίωμα στο όνειρο".

Τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης κάνουν δύσκολη τη ζωή των Κυπρίων. Όριο αναλήψεων 260 ευρώ αρχικά και 100 ευρώ στη συνέχεια.

Οι κυπριακές λίρες αποτελούν πλέον συλλεκτικό προϊόν χωρίς καμία χρηματική αξία, ξυπνώντας μνήμες από εποχές οικονομικής ευμάρειας στην προ ευρώ εποχή.

Κύπριοι πολίτες ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση στο νησί της Αφροδίτης. Πίσω τους ένα κατάστημα, θύμα της οικονομικής κρίσης, βάζει λουκέτο.