“Άνοιγμα” Φραγκίσκου σε Ισλάμ και άθεους

Μετά τις θερμές συναντήσεις με εκπροσώπους της Ορθόδοξου δόγματος , ο Πάπας Φραγκίσκος Α δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να κάνει “ανοίγματα” στο Ισλάμ, για την ενίσχυσης της διαθρησκευτικής συνεργασίας.

Κατά την ομιλία του προς το διπλωματικό σώμα στο Βατικανό, ο νέος Πάπας  τόνισε την ανάγκη να υπάρχει επαφή και διάλογος με τις άλλες θρησκείες, με τελικό σκοπό την προώθηση της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς.

"Είναι σημαντικό να ενταθεί ο διάλογος ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες. Πιστεύω  πρώτα απ' όλα στον διάλογο με το Ισλάμ και εκτίμησα πολύ την παρουσία  τόσων πολιτικών και θρησκευτικών αρχών από τον ισλαμικό κόσμο κατά την διάρκεια της λειτουργίας για την αρχή του ποντιφικάτου μου" είπε ο Φραγκίσκος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον νέο Ποντίφικα, "αυτή τη στιγμή επίσης σημαντικό θέμα είναι η δημιουργία επαφών με τον αθεϊστικό κόσμο,  ώστε να μην υπερισχύουν οι διαφορές που χωρίζουν και πληγώνουν, αλλά μέσα στην διαφορετικότητα, να νικήσει η επιθυμία να χτιστούν πραγματικοί δεσμοί φιλίας με όλους τους λαούς".