Θύμα της “πρώην” ο Ζερόμ Καουζάκ

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την παραίτηση του Γάλλου υπουργού Προϋπολογισμού, Ζερόμ Καουζάκ και οι φήμες περί εκδίκησης της πρώην συζύγου του, οργιάζουν στα Ηλύσια Πεδία. Το επίμαχο υπουργείο περνάει τώρα στο Μπερνάρ Καζνέφ, πρώην υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος δήλωσε πως θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τον προκάτοχό του.

Ο Καουζάκ, που υπήρξε στενός σύμβουλος του Γάλλου Προέδρου και πρώην πλαστικός χειρουργός, φαίνεται να έπεσε "θύμα" της πρώην γυναίκας του, η οποία φοβούμενη πιθανή απιστία του συζύγου της, προσέλαβε ιδιωτικό ντετέκτιβ να παρακολουθεί τις κινήσεις του άντρα της. Ο τελευταίος ανακάλυψε το λογαριασμό που εκείνος διατηρούσε στην Ελβετία και τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

Η είδηση για το λογαριασμό και η ακόλουθη παραίτηση του Καουζάκ, δεσπόζουν στα γαλλικά ΜΜΕ και αναμένεται να πλήξουν σημαντικά την ήδη επιβαρυμένη δημοτικότητα του Ολάντ.

Την υπόθεση έφερε στο φως ο διαδικτυακός τόπος ερευνητικής δημοσιογραφίας Mediapart, σύμφωνα με τον οποίο, ο πρώην υπουργός διατηρούσε μυστικό λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα UBS και όταν χρίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του κοινοβουλίου, τον μετέφερε στη Σιγκαπούρη.

Ο Καουζάκ από πλευράς του αρνήθηκε τις κατηγορίες και μήνυσε μάλιστα το Mediapart για δυσφήμηση, ωστόσο τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν στην υπόθεση συμφωνούσαν με τις κατηγορίες.